Sådan beskytter du dine provencekrukker
Her er nogle nyttige tips, der giver dig mulighed for at bevare dine smukke Provencekrukker på lang sigt.
Beskyt mod frost
Glaseret keramik kan ikke lide frost. Den resterende luftfugtighed i terracottaen tørrer ikke ud om vinteren og kan udvide sig i tilfælde af stærk frost. Når dette sker kan glasuren springe af og give uoprettelig skade.
For at forhindre dette findes der flere løsninger.
1 – Beskyt dine krukker om vinteren
Hvis det er muligt sæt krukken under halvtag eller frostfrit. Dette er den ultimative løsning for at undgå frostsprængninger. Selvom lertøjet er tungt, kan det nemt flyttes med en sækkevogn. Få hjælp til denne operation, fordi det er bedre at være to til de tunge krukker.
2 – Brug overdækning og hæv dit keramik op
En anden løsning, mindre effektiv end den forrige, er at beskytte krukken med et tæppe og sætte den så der er luft under (fødder eller simpelt bræt), som holder krukken på afstand af den frosne jord.
At skabe en luftzone under vasen tillader luften at cirkulere og vandet at fordampe.
3 – Brug en plastikbeholder
Ved plantning, for at undgå kontakt mellem den fugtige jord og vasens indvendige vægge, skal du benytte en plastikbeholder, når det er muligt.
Denne metode er tilstrækkelig i områder, hvor frost kun forekommer sjældent og ved temperaturer, der ikke falder under -5 ° C.
4 – Dræn ordentligt
Hvis du ikke ønsker at at bruge plastpotten, kan du dræne vandet ved at fylde dit krukken på følgende måde:
første 1/3 af højden med drænsten
1 geotekstilplade til at adskille jorden fra småstenene
og at afslutte 2/3 af højden med plantejord
Denne metode er brugbar i områder, hvor frost kun forekommer sjældent og ved temperaturer, der ikke falder under -5 ° C.
5 – Påfør et vandafvisende middel
Du kan beskytte din krukke ved at påføre et vandafvisende middel (fås i alle byggemarkeder) inde i vasen. Ved at imprægnere krukken gør du den mere frostbestandig og mindre porøs.
Denne metode er brugbar i områder, hvor frost kun forekommer sjældent og ved temperaturer, der ikke falder under -5 ° C.